czy na redukcji carbo moze zastapic zwykle weglowodany takie jak kasza ryz ?? ogolnie odzywiam sie dobrze i regularnie ale zeby rosnac i chudnac nie moge jesc kasz czy ryzu bo stoi w brzuchu zastanawiam sie nad carbo
[...] ). Szczególnie ważnym wydaje się rozpowszechnianie wiedzy o tym dość poważnym zagrożeniu, gdyż właśnie to niewiedza bywa najczęstszą przyczyną przerostu drożdży, jak powszechniej nazywana jest grupa grzybów zamieszkujących nasze organizmy. Warunki w jakich żyjemy obecnie stwarzają wiele czynników sprzyjających rozwojowi grzybów w [...]
[...] praktycznie testując każdy zalecenie, ukierunkowane na uzyskanie możliwie najlepszej rzeźby mięśni. Jest on niesamowicie łatwy do wykonania i pozwala na osiągnięcie celów, jakie się przed sobą stawia. Sprawdź go, a sądzę, że będziesz zadowolony z rezultatów. 1. Podawanie węglowodanów. Ustal dzienne spożycie węglowodanów w ilości 4,5g na każdy [...]
[...] zmiany zachodzące w organizmie i treść artykułów, z których korzystasz w celu poszerzania swojej wiedzy: Kaloria (w skrócie k) - jednostka energii. Jedna kaloria to ilość, jaką organizm musi wydatkować na ogrzanie jednego mililitra wody o 1 stopień. Kcal - kilokaloria. 1000 kalorii tworzy jedną kilokalorię (1 kcal). Zapotrzebowanie organizmu [...]
[...] o jego usunięcie). Wiele osób odżywiając się tym XXI w. tym niezdrowym jedzeniem(fast food), ale i nie tylko takim, nawet dobrze odżywiające się osoby nie do końca wiedzą jak zanieczyszczamy organizm po przez jedzenie. Artykuł(nie mojego autorstwa) ma na celu pokazanie jak można oczyścić organizm z toksyn przy pomocy naturalnych produktów. [...]
[...] kultur i ludzi. Generalnie silne i czujne osoby z grupą krwi B zazwyczaj potrafią stawiać opór wielu najgroźniejszym chorobom typowym dla współczesnego życia, takim jak choroby serca i rak. A nawet jeśli nabawią tych chorób, istnieje większe prawdopodobieństwo, że je zwyciężą. Osoby z grupą krwi B jako że są nieco odrębne, wydają się [...]
[...] Ponadto pragę przeprosić za ewentualne błędy redakcyjne ale coś szfankuje słownik w moim wordie. Na zakończenie chce umyć ręce od odpowiedzialności za wszelkie szkódy jakich ktoś może sobie narobić przez niewłaściwe stosowanie przedstawionego systemu. Miłej lektury Pozdrawiam Szafrani WSTĘP Sztuka i wiedza kulturystyczna uczyniła w [...]
[...] stając się coraz bardziej zależnymi od usług, na które nie mają już wpływu, i „ekspertów", którzy, choć sami borykają się z podobnymi problemami, innym radzą i zalecają jak żyć powinni. W chaosie zaleceń i poradników naturalne, wrodzone umiejętności zostały stłumione, a „nowoczesny" człowiek staje się niesamodzielny i zależny jak niemowlę. [...]
[...] każdą nogę); 19. 5 minut truchtu ze średnim tempem; Co 3-4 ćwiczenia należy rozluźnić mięśnie, najlepiej luźne podskoki z wymachami nóg i rąk. Rozgrzewka jest tak samo ważna jak wszystkie pozostałe ćwiczenia. Dlatego nie należy o niej zapominać ani ją omijać. Dzięki niej rozgrzewasz swoje mięśnie, podnosisz temperaturę ciała i zwiększasz [...]
[...] mogę złapać ANI KILOGRAMA MASY - dlaczego? 24. NIE JEM prawie nic i NIE CHUDNĘ - dlaczego? 25. Cwiczę na MASĘ, ale NIE MOGĘ ZJEŚĆ tyle ile mam wyliczone - czy jest na to jakiś sposób? 26. Jestem na diecie REDUKCYJNEJ i ciągle chodzę GŁODNA(Y) - co robić? 27. Co to jest CKD? 28. Dlaczego AEROBY najlepiej robić RANO lub po TRENINGU SIŁOWYM? [...]
[...] zaczerpniety (polecam odwiedzic podane strony ponieważ można na nich znaleźć mnóstwo ciekawych informacji - ja wybrałem tutaj tylko mala czest tego co można tam znaleźć i jak napisałem wczesniej skupiłem się w większości na odzywianiu) Mam nadzieje ze poniższe wiadomości przydadza się w szczególności młodym czytelnikom forum. Zycze milej [...]
[...] diecie węglowodanowej. Chciałbym od razu zaznaczyć, że nie uważam, że ta dieta jest najszybszym sposobem na spalenie tłuszczu. Są szybsze metody. Niemniej jednak, jak wskazują badania, taki sposób tracenia zbędnych kilogramów jest długoterminowy i TRWAŁY. Efekt jo-jo praktycznie nie występuje. Co więcej, ta dieta przydaje się [...]
[...] wapnia, są głównymi składnikami kości. Białko natomiast to podstawowy materiał budulcowy komórek i tkanek, bez którego ciało nie może normalnie funkcjonować. będę zdrowy jak rydz Białko odpowiada też za odporność organizmu. Wchodzi w skład przeciwciał, które tworzą "szwadrony śmierci" chroniące przed wirusami i bakteriami. W mleku znajduje [...]
[...] wieprzowina jest najbardziej kalorycznym mięsem ze względu na zawartość tłuszczu. * ryby - ryby jadamy bez względu na zawartość tłuszczu, tłuste ryby morskie takie jak łosoś, śledź, makrela to poza białkiem bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Warto więc jeść ryby chude jak i tłuste. * owoce morza - krewetki, małże... Białka z [...]
Witam! Zakładam ten dziennik w celach motywacyjnych („przymus” napisania czegoś co jakiś czas powinien utrzymać mnie na kursie, a przynajmniej powinno być +10 do motywacji), a postaram się nie pisać zbyt wiele :-) Ćwiczę regularnie, ale wszelkie programy szybko mi się nudzą (szybko znajduję jakieś inne, które bym chciał wykonywać). Na szczęście po [...]
[...] idealnej cdoziennie co jesc bo sie nudzi , i nie liczylem bialka ww itd. , dla osoby ktora je ok 4000 kcal i wazy 95kg przy 178 to rpzejescie na diete 1500 a tyle bedzie jakos wychodzilo to chyba duzy postep. Wiadomo ze jak np. posilek prze treningowy bedzie duzy ,to nei dodam na podwieczorek musli z jogurtem , ale jak zjem maly obiad to [...]
[...] robić cykle na gainerze. Ponadto sporo jest także pytań typu: "Mam Mass XXL, co do tego dokupić do 100 zł aby ładnie masa poszła". Postaram się w tym artykule wyjaśnić jak działa gainer oraz podać przepis na najlepszego gainera świata (skierowanego dla początkujących). Artykuł skierowany do początkujących. Co do przepisu: CELOWO UMIESZCZAM [...]
[...] przetworzonej żywności, wszlakiej chemii - wręcz mam obsesje na tym punkcie, może to ze względu na to że interesuje się kulinariami. Jem 3-4 razy dziennie. Rano przeważnie jakieś ciemne pieczywo z warzywami, rybą, wędliną ew. do tego jakis jogurt. Obiad, różnie ale przwaznie wiadomo węgle (ciemny makaron/ryz itd), białko (jakieś mięsi, ryba), [...]